ZZP'er

Je bent ZZP'er. Herken je (één van) de onderstaande uitdagingen?

“Hoe kom ik aan nieuwe klanten?”
“Is mijn strategie wel goed? Ik vind acquisitie en netwerken echt lastig”
"De conversie op mijn uitgebrachte offertes is écht te laag"
“Ik maak mij zorgen om mijn omzet”
“Ik vind het moeilijk om mezelf te verkopen"

Sales lastig?

Lastig om sales te doen? Een goed salesgesprek te voeren? Heb je moeite met tegenwerpingen? Heb je geen heldere strategie? Dan ben je zeker niet de enige. Het is niet altijd even makkelijk en soepel. Er is een oplossing. Ik kan je helpen om er beter in te worden. Veel beter zelfs. Met mijn aanpak benut jij je maximale potentieel. Ik leer je hoe je beter gaat verkopen met een goed verhaal waarmee je toegevoegde waarde creëert. Je bent zzp'er en je wilt dat klanten jouw product of dienst kopen. Dan zul je toch echt aan de slag moeten gaan met sales.

Door marketing kun je mensen op je af laten komen. Maar de deal moet jij als zzp'er sluiten. Je hebt er bewust voor gekozen om zelfstandig te gaan ondernemen. Eenmaal gestart kom je er snel achter dat er meer concurrentie en prijsdruk is dan je had verwacht. Nieuwe klanten komen niet vanzelf. En dat valt je ontzettend tegen. Het is dan hoog tijd hier iets aan te doen, want iedereen kan leren verkopen. Jij ook! Doelen zijn mooi, intenties zijn prachtig maar alleen actie leidt tot een goed resultaat.

SALESCOACH VOOR GEDREVEN ZZP'ERS

Meer omzet en meer klanten? Ik coach zzp'ers 1-op-1 hoe je succesvol kunt groeien. Dat is het meest effectief. In een groep wordt het te algemeen en minder persoonlijk. Voordat ik je kan coachen moeten we elkaar eerst leren kennen. Ik wil wel veel van je weten: In welke branche ben je actief? Waar sta je nu? Wat is je uitdaging? Waar loop je tegen aan? Hoe kom je aan nieuwe klanten? Wat is je visie? Welk verhaal vertel je? Wie zijn je concurrenten, enz.? Hoe meer ik weet, des te beter ik je kan helpen.

Na onze kennismaking heb ik een goed beeld van je situatie en hoe ik je kan helpen. Wanneer je geen heldere positionering hebt en geen duidelijke strategie, stel ik voor om daar eerst aan te werken. Klanten moeten namelijk kunnen vergelijken om te kiezen. En ze kiezen voor jou.

Hoe meer waardevolle informatie je mij geeft, hoe effectiever ik je kan helpen en des te meer jij straks gaat groeien. Is verkopen dan zo makkelijk? Absoluut niet! Maar je moet wel uit je comfortzone komen. Je mag niet blijven hangen in je eigen geloof en overtuiging. Als vakman of specialist ben je altijd bezig je klanten tevreden te stellen met je kennis en talent. Maar aan het verkopen van je kwaliteiten en het werven van nieuwe klanten besteed je óf te weinig tijd, óf helemaal niet óf je doet het verkeerd.

De oplossing

De wereld verandert en de business ook. Je verkoopt waarschijnlijk al lang geen product meer, maar een oplossing. Denk niet wat kan ik verkopen? Maar hoe help ik de klant verder? Succesvolle sales begint met een professionele, eenduidige boodschap. Met een helder en gestructureerd verhaal waarin de (toekomstige) klant de hoofdrol speelt. Je komt niets halen, je komt juist iets brengen!

Ik leer je vanuit authenticiteit en kwetsbaarheid te verkopen. Je bouwt sales en acquisitie DNA op in mijn 1-op-1 sessies. Oftewel: ik help zzp’ers te verkopen zónder te verkopen.

“ALS JIJ ER VOOR OPEN STAAT OM JE SALES ANDERS AAN TE PAKKEN, KAN IK JE HELPEN. ANDERS NIET.”

Ik coach niet standaard volgens het boekje. Naast mijn praktijkervaring heb ik veel studie verricht naar hoe mensen meer rendement uit hun sales-activiteiten kunnen halen. Want veel verkoopwijsheden blijken niet meer dan slimme trucjes die je klant snel doorheeft.

Daarom heb ik me meer verdiept in de psyche van de verkoper. De invloed ervan is groot. Ik ga gaat daarom altijd uit van jou als individu. Dat kan soms confronterend zijn als ik de vinger op de zere plek leg, maar ook heel dankbaar. En succesvol.

Jij weet veel meer van het product dat je verkoopt dan ik. Jij kent de markt, de concurrentie en obstakels. Jij hebt een doel voor ogen en je vindt het soms lastig om dat te bereiken. Daar kan ik je bij helpen.